Acupunctuur

Als je op zoek bent naar een acupunctuur behandeling dan kun je in Utrecht zeker een goede praktijk vinden. Met verschillende klachten kun je bij een acupuncturist terecht. Afhankelijk van je hulpvraag zal een acupuncturist kijken naar de oorzaak van je klachten. De oorzaak wordt gelokaliseerd door een grondige screening en door middel van kleine naaldje behandeld. Na de behandeling zal het lichaam opnieuw een balans zoeken waardoor je klachten weg zullen trekken. Afhankelijk van je klacht kan de acupuncturist heel precies vertellen waar de oorzaak en blokkade ligt en hoe dit te behandelen is. 

Wat is acupunctuur 

Een acupunctuur behandeling is altijd persoonlijk. Per persoon wordt heel specifiek gekeken naar je klachten. De behandeling wordt specifiek afgestemd op de dingen die je ervaart. Verschillende klachten zullen spanningslijnen veroorzaken. Er worden dan bij de behandeling verschillende punten gekozen die gerelateerd zijn aan je klachten en de spanning moet onderbreken. Deze punten worden door middel van kleine dunne naalden lichtjes geprikt. Deze naaldjes zijn zeer dun en worden oppervlakkig op bepaalde energiepunten geplaatst. De behandeling is dan zeker ook niet pijnlijk. Door het aanprikken van bepaalde energiepunten zal de spanning herleid worden naar goede nieuwe

Acupunctuur bij klachten

Afhankelijk van het soort klacht die je ervaart zal de acupuncturist screenen waar het vandaan komt. Na het herleiden van de symptomen wordt een behandeling opgesteld. Doordat de oorzaak aan wordt aangepakt is de behandeling dus zeer effectief. In tegenstelling tot behandelingen die alleen de symptomen behandelen. Het soort klachten wat behandeld kan worden varieert van lichamelijke klachten zoals, pijnlijke spieren, pijnlijke gewrichten, uitslag of andere uitingen van allergieën. Geestelijke klachten kunnen ook door middel van acupunctuur behandeld worden. Denk hierbij aan klachten zoals, stress, drukte in het hoofd, overprikkeling, angst of slaapstoornis. Doordat acupunctuur met energiebanen werkt kun je ook het lichaam helpen reinigen. Zelfs stoppen met roken of hulp bij afvallen kan door de juiste energiebanen te behandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *