Dobbelspellen

Een leuke bezigheid tijdens een gezellig avondje met vrienden is het spelen van spellen. Er zijn allerlei spellen beschikbaar, waaronder kaartspellen en bordspellen. Een andere variant zijn de dobbelspellen. Dit zijn spellen waarbij gebruikgemaakt wordt van één of meerdere dobbelstenen. Deze dobbelstenen bevatten in totaal 21 ogen en bestaan uit zes kanten, die één tot zes ogen hebben. Aangezien je nooit weet wat de dobbelsteen zal gooien zijn dobbelspellen altijd een kansspel, waarbij er sprake is van toeval en niet van strategie. Geniet van een gezellige avond en sla eens wat nieuwe en leuke spellen in om te spelen!

 

Soorten dobbelspellen

Er zijn allerlei verschillende dobbelspellen. Een erg bekende variant is Yahtzee. Tijdens dit spel wordt er met vijf dobbelstenen gegooid om bepaalde combinaties te behalen. Yahtzee zelf betekent dat alle vijf de dobbelstenen dezelfde waarde hebben. Omdat het gooien aan toeval verbonden is, is de kans om Yahtzee te gooien erg klein. Een andere vorm van een dobbelspel is Qwixx. Bij dit populaire spel is het de bedoeling om vakjes aan te kruisen van de waardes die je zojuist hebt gedobbeld. Hoe meer vakjes je hebt aangekruist, hoe meer punten je uiteindelijk hebt. Soms is er ook een combinatie van een dobbelspel met een bordspel. Bij Catan dobbel je met twee dobbelstenen die vervolgens bepalen welke grondstof je krijgt, afhankelijk van de positie van je dorp of stad op het bord.

 

Het kopen van dobbelspellen

Ondanks de opmars van het internet zijn er nog voldoende winkels waarbij het mogelijk is om dobbelspellen te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een speelgoedwinkel of een gespecialiseerde spellenwinkel. Voor de keuze uit een groot assortiment kan je je aankopen het beste online doen. Zo zie je precies welke spellen er allemaal zijn en weet je zeker dat jouw favoriete spel ertussen zit. Wacht niet langer en koop vandaag nog de leukste dobbelspellen! Of het nou Yahtzee of Qwixx is maakt niet uit, met het spelen van spellen is een avondje met vrienden meteen leuk en gezellig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *