Sportmassage Den Haag

Een sportmassage in Den Haag, wat is dat eigenlijk? Je weet natuurlijk wat een gewone standaard massage is en waarom deze wordt gegeven. Het voelt vaak fijn en het kan er voor zorgen dat zaken zoals stress, hoofdpijn en pijn in de rug weg kunnen gaan. Dat is niet zo ingewikkeld om te begrijpen. Maar, wat is een sportmassage dan? Is dat alleen voor sporters? Zorgt het er voor dat je beter kan sporten? Hier lees je wat een sportmassage is en of het ook voor jou geschikt is of niet.

Wat een sportmassage is

Een sportmassage is dus een beetje anders dan de standaard massages. Die “standaard” massages, worden ook wel reguliere massages genoemd. Deze kun je bij bijvoorbeeld de fysio krijgen, voor als je last hebt in jouw rug, nek, schouders en op andere plekken. Een sportmassage is zeker niet hetzelfde. Deze massage wordt namelijk gebruikt om jouw lichaam in balans te brengen. Door veel sporten kan het namelijk gebeuren dat jouw lichaam uit balans raakt. De masseur maakt in zijn massage gebruik van bewegingen die lang en diep zijn. zo’n massage helpt jouw lichaam om afval stoffen goed te kunnen verwerken. Tijdens het sporten maakt jouw lichaam namelijk veel brandstof aan. Bij die brandstof, komt ook afval vrij. Je kunt je dus voorstellen dat je na veel sporten, ook veel afval stoffen kwijt moet. Een sportmassage stimuleert jouw lichaam om deze stoffen kwijt te raken.

De voordelen van een massage

Ook kan een goede sportmassage uit Den Haag er voor zorgen dat je minder spierpijn ervaart. Spierpijn kan namelijk ook komen door de afvalstoffen die jouw lichaam tijdens het sporten maakt. Daarnaast kan het ook blessures helpen voorkomen. Wanneer je dus veel sport, is het zeker verstandig om eens naar een sportmasseur toe te stappen en te vragen om informatie. De masseur kan jou dan een advies geven en bepalen of een sportmassage verstandig is of niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *