Triggerpoint massage

Heb je last van knopen in je nek of rug? Dit kan veroorzaakt worden door vastzittende spieren. Bij gebrek aan zuurstof of doorbloeding ontstaan verkrampingen in de spieren. Deze voel je als harde bobbels die erg gevoelig zijn. Wanneer je erop drukt geeft het een uitstralende pijn naar andere delen van je lichaam. Deze knopen worden trigger points genoemd. Dit kan erg pijnlijk zijn, wat natuurlijk vervelend is. Maar hoe verhelp je de trigger points? Met een trigger point massage worden de knopen gemasseerd zodat het weefsel verzacht. Hierdoor wordt je doorbloeding gestimuleerd en ervaar je geen pijn meer van de vastzittende spieren.

Oorzaak van trigger points

Hoe ontstaan trigger points eigenlijk? Met name stress en een slechte houding kunnen trigger points veroorzaken. Je spieren verkrampen waardoor er zuurstofblokkades ontstaan. Wanneer dit te lang aanhoudt worden trigger points gevormd. Een trigger point massage pakt deze knopen aan door druk uit te oefenen op de plekken waar spanning is. Dit kan even ongemak veroorzaken, maar dit is nodig om de spier te laten ontspannen. Vaak is er met één trigger point massage al een verlichting van de pijn te merken.

Hoe kan je de trigger points voorkomen?

Zoals eerder aangegeven zijn de oorzaken van trigger points stress of een onjuiste houding. Door regelmatig te sporten zorg je voor een goede doorbloeding. Daarnaast houd je je spieren ook soepel en ontspannen. Let ook goed op je houding gedurende de dag. Wanneer je bijvoorbeeld op kantoor werkt, probeer regelmatig te strekken en even te bewegen. Zo voorkom je dat je spieren belast. Wanneer je merkt dat je last krijgt van vastzittende spieren, is het belangrijk dit tijdig aan te pakken. Neem bijvoorbeeld een maandelijkse massage of vertroetel jezelf met een spa dag. Je lichaam reageert ook op je mentale staat. Wanneer je niet lekker in je vel zit zul je merken dat je spieren ook sneller verkrampen. Dit is een teken dat het tijd is om wat tijd voor jezelf te nemen. A little self care goes a long way!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *