Relatietherapie Valkenswaard

Wil jij graag de liefde weer laten opbloeien in jouw relatie? Zijn jullie al lange tijd samen, maar mis je echte intimiteit? Problemen in je relatie kunnen verschillende oorzaken hebben. We zijn allemaal anders, en denken en doen niet alles hetzelfde. Dit kan voor frictie zorgen in een relatie. Hoe kan je eraan werken om dichter bij elkaar te komen? Relatietherapie in Valkenswaard helpt je om knelpunten in de relatie te bespreken en door effectieve communicatie te verhelpen.

Wanneer is het verstandig om in relatietherapie te gaan?

Wanneer is het tijd om in relatietherapie te gaan? Dit is voor iedereen persoonlijk. Je kan jezelf een paar vragen stellen. Ben je gelukkig in de relatie? Is er sprake van onderliggend vertrouwen? Laat je elkaar voldoende vrij? Wanneer je het gevoel hebt dat je er samen niet uitkomt, kan je baten bij relatietherapie in Valkenswaard. Merk je bijvoorbeeld dat je last hebt van terugkerende ruzies en irritaties die blijven voortduren? Het kan je dan helpen om contact te leggen een gespecialiseerde therapeut om problemen aan het licht te kunnen brengen. Door middel van gezonde communicatie kan er zo aan problemen gewerkt worden zodat je weer dichter naar elkaar toe groeit.

Hoe helpt een relatietherapeut?

Een relatietherapeut geeft aandacht aan ieders behoefte aan liefde en steun. Door middel van verdiepende vragen wordt er ruimte geboden voor de belevingswereld van de individuen. Er wordt op een objectieve manier gekeken naar de gedragingen en de patronen van de relatie. Waar lopen jullie precies tegenaan en wat is het onderliggende probleem? Met relatietherapie in Valkenswaard krijg je de handvatten om samen op één lijn te komen. Geef elkaar bijvoorbeeld wat meer de ruimte om bepaalde hobby’s op te pakken of zorg er juist voor dat je meer tijd met elkaar doorbrengt. Een relatie is maatwerk, waarbij twee verschillende personen verschillende wensen en behoeftes kunnen hebben. Met een relatietherapeut krijg je helder wat deze behoeftes zijn en hoe je deze kunt realiseren zodat je met een goed gevoel samen verder kunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *