bovenaan in google

Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk potentiële klanten bereiken. En het internet is hierbij tegenwoordig onmisbaar. Veel klanten zoeken namelijk online, en dan kan je website het allereerste zijn wat ze te zien krijgen. Maar met alleen een professionele website ben je er nog niet. Het is namelijk ook belangrijk om bovenaan in Google te komen met je bedrijf. Zodat jouw bedrijfswebsite als één van de eerste zoekopties zal worden getoond aan potentiële klanten. Benieuwd hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Hieronder staan een paar van de beste tips voor het vergroten van je bereik op het internet.

SEO-vriendelijke website

Om bovenaan in Google te komen met je bedrijf, ben je een SEO-vriendelijke website nodig. SEO staat voor Search Engine Optimalization. Er komt veel kijken bij het opzetten en onderhouden van een SEO-vriendelijke website, en dat is ook reden waarom veel ondernemers dit uitbesteden aan een bedrijf dat zich specialiseert in het creëren van SEO-vriendelijke websites. Maar mocht je het zelf willen proberen, dan is het belangrijk dat je gebruik maak van zoekwoorden in je content. Bedenk je dus goed welke zoekwoorden jouw klanten intypen bij Google wanneer ze jouw bedrijf nodig zijn, en gebruik deze woorden in de artikelen die je schrijft op je website.

De kwaliteit van de website

Naast het gebruik van goede zoektermen is het ook heel belangrijk dat je website technisch goed werkt. Zoekmachines zullen jouw website hoger plaatsen in hun zoekresultaten, wanneer ze zien dat jouw website van een hoogstaand niveau is. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van een SSL-certificaat en het gebruik van sitemaps. Maar er is meer. Bij de kwaliteit van een website denken we ook aan een gebruiksvriendelijke website voor de bezoekers. Daarmee bedoelen we onder andere de snelheid van het laden van een webpagina en de structuur van je website. Maar als je nou nog steeds met grote vraagtekens zit, vergeet dan niet dat je er altijd nog voor kunt kiezen om je SEO-optimalisatie uit te besteden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *